Начало » Блог » Без категория » Управлението на времето може всъщност да е проблемът, а не решението

Управлението на времето може всъщност да е проблемът, а не решението

  • от

Ако се чувствате претоварени и стресирани, традиционните стратегии за управление на времето едва ли ще ви помогнат. Всъщност постоянните опити за подобряване на ефективността могат да влошат нещата.

Когато станете по-ефективни, освобождавате място за още повече задачи и изпитвате още по-голямо напрежение. Когато се чувствате претоварени, е по-добре да се заемете с първопричината – а именно огромния обем задачи. Това означава да бъдете честни със себе си и с другите относно това, което можете да поемете. За възложените ви задачи мислете с оглед на приоритетите, а не на времето.

Например, когато шефът ви помоли да се заемете с нов проект, отговорът „Нямам време за това“ може да ви се стори твърде рязък. Вместо това помислете дали да не попитате: „Къде би искал да поставя този приоритет спрямо x, y и z?“. По този начин се постигат две неща. Първо, заявявате уверено, че времето ви е ограничено и можете да се ангажирате да изпълните само определен брой задачи едновременно. На второ място, това поставя тежестта върху този, който изисква нещо от вас, да ви каже коя задача е по-важна, така че да не се притеснявате, че няма да успеете да изпълните всички важни ангажименти.

Пробвайте и споделете вашите наблюдения!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *