Начало » Блог » Без категория » Преди да вземете важно кариерно решение, задайте си тези 4 въпроса

Преди да вземете важно кариерно решение, задайте си тези 4 въпроса

  • от

Вземането на важно кариерно решение – дали да приемете предложение за работа, да напуснете настоящата си работа или да направите кариерен завой – е трудно, особено защото обикновено няма „правилен“ отговор. За да разберете какво е подходящо за вас, задайте си тези четири прости въпроса. Отговорите на тези въпроси ще стеснят възможностите ви и ще ви помогнат да се съсредоточите върху важните неща.

  1. Какво ви казват чувствата ви? Помислете за вида работа, която вършите сега, или за вида работа, която бихте искали да вършите. Вземете лист хартия и запишете идеи за различни професии, които обмисляте. Какви чувства се появяват в този момент?
  2. Какво е важно за вас? Разбирането на ценностите ви ще ви позволи да направите избор, който е съобразен с нещата, на които държите най-много.
  3. Какво е важно за другите хора? Помислете как решението ви ще се отрази на близките ви. Попитайте ги за техните мисли, мнения и чувства.
  4. Каква е реалната ситуация? Искате да направите избор по правилните причини, така че бъдете обективни. Вземете предвид фактите и данните, а не само надеждите и предположенията си. Ако вземете решение въз основа на погрешно тълкуване на възможностите си, вероятно ще останете разочаровани в дългосрочен план.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *