Начало » Блог » Без категория » Как да управляваме кариерата си в съвременния бизнес свят

Как да управляваме кариерата си в съвременния бизнес свят

  • от

През цялата ни история досега хората са имали малка или почти никаква нужда да управляват кариерата си. Но времената драстично се промениха. Днес всички трябва да се научим да управляваме себе си и кариерите си.

Какво означава това? Това означава, че трябва да се научим да се развиваме. Трябва да се поставим там, където можем да допринесем най-много за бизнеса, за който работим, и за общността, в която живеем. Освен това трябва да знаем как и кога е дошло време да сменим работата си и да търсим нови предизвикателства.

Може да изглежда очевидно, че хората постигат резултати, когато правят това, в което са добри, и когато работят по начин, който отговаря на техните способности. Но много малко хора всъщност познават основните си предимства, камо ли да се възползват от тях.

Трябва да се запитаме: Кои са силните ми страни? Как върша работата си? Какви са моите ценности? Къде е моето място? Какъв трябва да бъде моят принос? Но не се опитвайте да промените себе си – вместо това се съсредоточете върху усъвършенстването на уменията, които имате, и приемайте задачи, които са съобразени с вашия индивидуален начин на работа. Ако направите това, можете да се превърнете от обикновен служител в изключително ценен актив за вашата организация.

Днешните успешни кариери не са предварително планирани. Те се развиват, когато хората са подготвени за възможностите, защото са си задали тези въпроси и са оценили стриктно своите уникални характеристики. Призоваваме ви да поемете отговорност за управлението на своето бъдеще както в офиса, така и извън него – и резултатите ще последват!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *