Начало » Блог » Без категория » Как да изглеждате уверени и убедителни по време на работни срещи

Как да изглеждате уверени и убедителни по време на работни срещи

  • от

Чувствате ли се неудобно по време на важни работни срещи? Не сте сигурни как да се включите и да се изявите, или се страхувате да не се изложите?

Лесно е да останете незабелязани, когато всички са развълнувани от дадена тема и кипи оживена дискусия. Но като се въздържате от това да изразите мнението си, лишавате вас и екипа си от цении и полезни идеи. За да сте сигурни, че гласът ви ще се чуе, опитайте се да си извоювате място, като обявите своя принос, преди да започнете да изказвате мнението си. Например можете да попитате: „Можем ли да спрем и да погледнем на това от гледна точка на клиента?“ или да кажете: „Нека да погледнем по-дългосрочно на тези финансови показатели“. 

Това ще привлече вниманието на хората и ще фокусира дискусията върху темите, които са важни според вас. След това формулирайте рамката на своето предложение, така че колегите ви да придобият представа за това, което предлагате, преди да навлезете в детайлите. След това развийте идеята си, като обясните защо тя е важна. Хората трябва да знаят защо това, кеото предлагате, трябва да се превърне в техен приоритет. И накрая, потърсете обратна връзка с въпроси като: „Колко от вас са съгласни с това, което казвам?“  или „Какво мислите по тази тема?“. Това ще позволи на колегите ви да се замислят по-задълбочено за това, което току-що сте споделили, и ще ви даде представа как се приема вашето послание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *