Начало » Блог » Без категория » Как да бъдете забелязани, когато работите от разстояние

Как да бъдете забелязани, когато работите от разстояние

  • от

Ако планирате или ви се налага да работите дистанционно на пълен работен ден – или през по-голямата част от времето – едно от най-големите предизвикателства пред вас е как да останете забелязани, докато останалите ви колеги са в офиса? Ето четири начина, които ще ви помогнат да постигнете това:

  1. Уверете се, че спазвате или дори сте постигнали предварително крайните си срокове. Въпреки че пандемията може да е намалила стигмата по отношение на работата от дома, някои от по-консервативните мениджъри може много бързо да се върнат към старите стереотипи за работещите дистанционно и убежденията си, че те не се трудят достатъчно усърдно. За да противодействате успешно на тези схващания, инвестирайте усилия в добрата комуникация  –  информирайте мениджъра навреме и често за напредъка си по различните задачи и проекти, по които работите и за проблемите, които сте решили – така ще създадете усещане за солидна надеждност.
  2. Поддържайте добри социални връзки с колегите си. Дистанционната работа ви лишава от възможността да изграждате взаимоотношения чрез неформален разговор в коридора или по време на спонтанна обедна почивка. Като алтернатива на това пробвайте да организирате регулярни неформални видеочатове с колегите си, в които да говорите по теми различни от работните. 
  3. Бъдете физически забележими. Най-простият начин да постигнете това е като държите камерата си включена по време на срещи, когато това е възможно.
  4. Направерте така, че с вас да се работи лесно. Проведете открити разговори с хората от екипа си.  Уверете се, че сте разбрали как и кога те очакват да могат да се свържат с вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *